Agentia judeteana pentru ocuparea fortei de munca satu mare

Fii activ!  informeaza-te!

NavigatiE

    Programele de formare profesionala a persoanelor in cautarea unui loc de munca trebuie sa asigure cresterea si diversificarea competentelor profesionale in scopul realizarii mobilitatii si reintegrarii acestora pe piata muncii.

    Activitatea de formare profesionala a persoanelor in cautarea unui loc de munca se desfasoara pe baza planului national de formare profesionala, elaborat anual de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si aprobat de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.

  Cursurile de calificare, recalificare, perfectionare, specializare si initiere sunt GRATUITE pentru persoanele in cautarea unui loc de munca aflate in evidenta Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca.

   Perioada de desfasurare a programului variaza intre 2 si 5 luni in functie de complexitatea programului de formare profesionala.

    Ocupatiile pentru care se opteaza implica:

  • un nivel minim al studiilor (dupa caz : scoala generala, scoala profesionala, liceu, studii superioare) in functie de conditiile impuse de fiecare program de pregatire in parte;
  • structura de desfasurare a cursurilor este pe module (pregatire teoretica / pregatire practica);
  • pregatirea teoretica se desfasoara in salile de curs ale furnizorilor de Formare Profesionala fiind asigurata de specialisti si cadre didactice cu experienta in domeniu;
  • pregatirea practica se axeaza pe instruirea de profil atat in atelierele furnizorilori de Formare Profesionala, cat si in cadrul agentilor economici de profil.

    Procesul de formare este urmarit si evaluat permanent, procentul de reinsertie pe piata muncii a absolventilor reprezentand un bun indicator al calitatii acestuia.  

     Pentru anul 2014 in baza planului de formare profesionala se afla in desfasurare un numar de 11 cursuri de formarein urmatoarele meserii:  asfaltator,bucatar,camerista,confectioner-asamblor articole din textile,contabil,coafor,frizer,lucrator in comert,lucrator in cultura plantelor, inspector resurse umane, manichiurist.

   Pentru lunile urmatoare avem prognozate sa inceapa cursuri de formare profesionala in meseriile: agent de securitate, confectioner-asamblor articole din textile, cofetar-patiser, ospatar,instalator instalatii sanitare si gaze in Satu Mare si respectiv lucrator in confectii piele,lucrator in structuri pentru constructii si lucrator in comert in Negresti-Oas 

date contact

Satu Mare

Str. Ion Ghica, nr.36

CP. 440091

Tel: 0261770237

Fax: 0261770238

Mail: ajofm@sm.anofm.ro

Operator de date cu caracter personal nr 571

program de lucru

  • Luni,Marti,Joi: 8:00 - 16:30
  • Miercuri: 8:00 - 18:30
  • Vineri: 8:00 - 14:00

Date statistice la 31/10/2018

RATA SOMAJULUI : 2.61%

NUMAR SOMERI : 3.857

Functionarul responsabil cu

- MASS MEDIA : OSAN FLORIN

florin.osan@sm.anofm.ro

- difuzarea informatiilor publice (Lg.544/2001): DOD ADRIAN

adrian.dod@sm.anofm.ro

- responsabil protectia datelor cu cararcter personal: DOD ADRIAN

protectiadatelor@sm.anofm.ro

Aplicatia de profilare

Accesul la aplicatia de profilare (Recomandam utilizarea Google Chrome ca browser).


mail pentru cartile de identitate

Adresa de e-mail pe care pot fi trimise copiile cartilor de identitate conform initiativei de debirocratizare a aparatului public este:

ci@sm.anofm.ro

Cerinte de completare:

  • In subiectul e-mailui trebuie sa fie mentionat numele complet si localitatea  unde persoana are domiciliul
  • Vor fi acceptate doar fisiere de tip PDF sau JPG/JPEG

E-mailurile care nu respecta aceste cerinte vor fi considerate spam, nu vor fi acceptate si implicit nu vor fi transmise operatorilor.

Copyright @ 2014, AJOFM Satu Mare